Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

TIPS ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Για την καλύτερη φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά και για ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

1. Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά,
1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.
2. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.
3. Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.
4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.
5. Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.
6. Καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα.
7. Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.
8. Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.
9. Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.
10. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.

Όλα τα παραπάνω τα κάνουμε για να μην αδυνατίζουν τα μαλλιά και πέφτουν. Επίσης για να μην κάνουν ψαλίδα και για να φαίνονται όμορφα και υγιή.

Οι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά μπορεί να παρουσιάσουν πιτυρίδα είναι: α) κακή κυκλοφορία, β) ξηρά σμηγματόρροια και γ) λιπαρή σμηγματόρροια.

Ξηρά σμηγματόρροια: Προέρχεται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος το οποίο δεν κατορθώνει να διαφύγει από τους πόρους, με αποτέλεσμα να διαρρέει κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του τριχωτού της κεφαλής και να αποκολλείται με τη μορφή μικρών πλακών. Οι πλάκες αυτές είναι νεκρά κύτταρα ή σμήγμα που έχει σκληρυνθεί.

Λιπαρή σμηγματόρροια: Οφείλεται σε υπερβολική έκκριση σμήγματος η οποία προκαλεί ένα είδος λασπώδους πιτυρίδας. Σε αυτή την περίπτωση το σμήγμα δεν ξεκολλά, αλλά πέφτει με τη μορφή μεγάλων πλακών όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά.
Η συγκεκριμένη μορφή σμηγματόρροιας προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία αφού είναι λιγότερο εμφανής, αλλά σοβαρότερης μορφής, διότι εμποδίζει τελείως την αναπνοή του τριχωτού της κεφαλής.

Η πιτυρίδα μπορεί επίσης να προκληθεί και από τα ακόλουθα: α) συχνό λούσιμο, β) κακή διατροφή, γ) παθήσεις στομάχου και εντέρου, δ) εγκυμοσύνη, ε) ηπατικές διαταραχές και στ) οινοπνευματώδη ποτά.

Περιποίηση διαφόρων τύπων μαλλιών

Λιπαρά μαλλιά: Πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α) ή χοληστερίνη.
Στα πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαπούνι με βάση την πίσσα.

Ξηρά μαλλιά: Δεν πρέπει να σαπουνίζονται πολύ συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη. Στα ξηρά και λεπτά μαλλιά δεν συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών (π.χ. βαφές, περμανάντ κλπ.), οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες.

Ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία των μαλλιών θεωρούνται η
υγρασία, το οινόπνευμα και τα αλκαλικά σαμπουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαστε προθυμοι να σας λυσουμε καθε απορια σχετικα με τα μαλλια σας