Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Συμβουλές για γερά μαλλιά


Επειδή η τρίχα αποτελείται κυρίως από μια πρωτεϊνη που παράγεται από τα αμινοξέα «κυστίνη» και «μεθειονίνη», ενισχύουμε το διαιτολόγιό μας με πηγές πρωτεϊνών όπως είναι τα πουλερικά, το ψάρι, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια, το γάλα και τα τυριά.

Επίσης καταναλώνουμε συκώτι, φακές, σπανάκι και φασόλια, που είναι πλούσια σε σίδηρο, κατά προτίμηση σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (μπρόκολο, σύκα, πορτοκάλια, πατάτες, γκρέιπ - φρουτ, μήλα, πιπεριές), καθώς η βιταμίνη αυτή διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Σημαντικό ρόλο παίζουν, επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως οι Β5, Β6 και Β9, που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας. Ακόμα κι αν η διατροφή μας περιλαμβάνει επαρκείς πηγές του συμπλέγματος βιταμινών Β (γιαούρτι, δημητριακά ολικής αλέσεως, κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αβγά) μπορούμε να πάρουμε επιπλέον ένα συμπλήρωμα, ειδικά όταν διανύουμε περιόδους κούρασης και άγχους ή όταν είμαστε άρρωστοι.

Για να δυναμώσουμε τα μαλλιά χρησιμοποιούμε ειδικα σαμπουάν και τονωτικές αμπούλες

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάνουμε απαλό μασάζ με τα δάχτυλα στο τριχωτό του κεφαλιού, για 3-5 λεπτά. Με το μασάζ τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνεται η «τροφοδοσία» του θύλακα της τρίχας με τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά.

Καλό είναι να κάνουμε 1 φορά την εβδομάδα μια θρεπτική μάσκα στα μαλλιά.

Αν έχουμε μακριά μαλλιά δεν βλάπτει να τα πιάνουμε μ ένα ειδικό λαστιχάκι με υφασμάτινη επένδυση προτού πέσουμε στο κρεβάτι, ώστε να μην μπλέκονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.

Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαστε προθυμοι να σας λυσουμε καθε απορια σχετικα με τα μαλλια σας